Data: 2006-05-17 10:36:11
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e4eu1j$p44$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "MK" <b...@w...pl> wrote in message
> news:e4et84$m47$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>a po jakim czasie są najleprze
>
> He..he, ja to testuję na trzeci - czwarty dzień - nastawiam taki
> fermentor - dobry, bo z pokrywą (
> http://www.browamator.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa
_p=6&przedm=184145&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F18314
1&grp=&sortuj=kod&sess_id=2480079370 )
> . Mam do niego pasujący duży płaski talerz z porcelany, przyciskam go
> słojem wypełnionym 3l wody i przykrywam ściereczką. W miare testowania
> ubywa ogórków intensywnie, później wystarcza pokrywa... Kiedy są
> najlepsze - jak są już kwaskowate, ale jeszcze nie do końca ukwaszone.
> Bo później są to już nie małosolne, a kiszone - też dobre.
Poczekaj do gruntowych, te które są w sprzedaży nie nadają się do
kiszenia...
|