Data: 2002-07-30 13:29:35
Temat: Re: ogorki po kaszubsku- przepis
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jola L-L wrote:
> Ogórki po kaszubsku.
>
> Namoczyć ogórki w zimnej wodzie na kilka a nawet kilkanaście godzin.
> Najlepsze są małe ogórki.
> 5 kg ogórków ze skórką pokroić w plasterki około 1 cm
> 1 kg cebuli pokroić w półtalarki
> 0,5 l octu 6%, 0,5 kg cukru, 3 torebki pieprzu ziołowego i garść soli[...]
a mnie zastanawia czemu w wiekszosci przepisow jest cukier.
jesli ja wogol za slodkimi rzeczami nie przepadam, to byloby duza roznica
jesli kiedys bym zrobila bez cukru? dajmy na to taka wlasnie salatke
ogorkowa?
ja wiem ze cukier dodatkowo konserwuje tak jak sol, ale ciekawa jestem jak
duze ma znaczenie dodatek cukru.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|