Data: 2002-07-30 17:42:12
Temat: Re: ogorki po kaszubsku- przepis
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> a mnie zastanawia czemu w wiekszosci przepisow jest cukier.
> jesli ja wogol za slodkimi rzeczami nie przepadam, to byloby duza roznica
> jesli kiedys bym zrobila bez cukru? dajmy na to taka wlasnie salatke
> ogorkowa?
> ja wiem ze cukier dodatkowo konserwuje tak jak sol, ale ciekawa jestem jak
> duze ma znaczenie dodatek cukru.
>
> pat
Mysle, ze cukier to raczej do smaku... jako "rownowaznik" do octu... chyba
nie odwazylabym sie zrobic bez cukru... jakos smakowo to mi sie wcale nie
widzi.... ala moze sie myle...
Bozenka z Wilna :o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|