Data: 2006-09-21 06:28:55
Temat: Re: oliwa aromatyzowana- jak?
Od: "Syla" <s...@x...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Als" <1...@1...pl> napisał w wiadomości
news:1d8wl7varpcfq.9n0x7cg38bym.dlg@40tude.net...
> Dnia 19 Sep 2006 23:56:55 -0700, t...@w...pl napisał(a):
>
> > sprawdzona metoda z restauracji
> >
> > Witam
> >
> > Nie wiem czy juz mnie znacie ale niedawno sie przedstwialem. Otóż
> > pracuje w restauracji i moge z checią zdradzić jak robi się super
> > oliwy.
>
> Małe pytanko do Ciebie bym miał - co podać jako (chyba) włoską przekąskę.
> Jadłem kiedyś coś takiego w restauracji włoskiej właśnie. Jakiś specjalny
> rodzaj chleba maczany w oliwie i ... jeszcze czymś, było to ciemne i
> kwaskowate w smaku. Myślałem, że to ocet balsamiczny, ale po próbach
> domowych z oliwą i takim octem okazało się, że całość jest gorzka (a w
> restauracji nie była). Co to więc było to coś?
a moze to właśnie był sos z octem balsamicznym, tylko źle go przyrządziłeś.
Ja robię zawsze: oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, sól, cukier, pieprz i
czosnek. Z reguły stosuję to na pomidory z mozarellą, ale może smakować i z
samym chlebem.
|