Data: 2005-06-13 10:50:02
Temat: Re: oliwa cytrynowa:)
Od: "aniared/A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek napisał(a):
>
> To chyba kwestia pewnego misterium. Ja mam podobnie z koncentratem
> pomidorowym. Zanim zrobię sos muszę go chwilę przesmażyć na patelni. Tak
> zawsze u mnie robiono, więc i ja tak robię, cholera wie po co. Jakiś rok
> temu ze zdziwieniem oglądam ci ja Makłowicza, który też zaczyna smażyć
> koncentrat do sosu i kometuje, że nie wie dlaczego tak robi - brak
> racjonalnych przesłanek - ale tak trzeba!
Jeżeli przesmażasz z tłuszczem, to może mieć to wpływ na kolor potrawy.
Tak mi się kojarzy, ale podstaw chemicznych nie pamiętam. Przecier
pozostanie czerwony, zamiast zbrunatnieć.
--
Ania, czyżby z Noblem?
|