Data: 2006-11-05 20:05:18
Temat: Re: oliwa do chleba
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czarownik schrieb:
> U?ytkownik "Gruby" <d...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
> news:12fmijcdnyqbq$.131tp8uq7izyy.dlg@40tude.net...
>
>>> w?a?nie o to chodzi, ?e do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
>>> dobrej oliwy. Kropka.
>
> W restauracji Verona (kiedys) podaja oliwe w ktorej cos plywa a nie sa to
> zwykle przyprawy ale duze liscie i kawalki czegos, co nadaje smak
> a wiec nie sama oliwa...
nie znam restauracji Verona, nie wiem nawet w jakim mieście jest. Znaczy
znam jedną restaurację Verona, ale tam jest oliva extra vergine bez
niczego. Ale ta restauracja jest w Berlinie.
Można dać czuszkę, rozmaryn, bazylię, estragon, tymianek, majeranek ....
Do smaku.
Waldek
|