Data: 2005-07-12 18:08:51
Temat: Re: oliwa do maczania chleba-ma ktos przepis?
Od: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 12 Jul 2005 09:14:07 +0200, "Anna 'Akna' Strzyżewska"
<akna[nospam]@gazeta.pl> wrote:
>Po jakim czasie oliwa nabierze odpowiedniego aromatu ?(czosnek)
Jak dodasz bezposrednio przed spozyciem, tez bedzie dobre, w koncu
sosy salatkowe rzadko sie przyrzadza z duzym wyprzedzeniem niz
salatke.
Wlasnie, moczenia chleba w oliwie nauczylam sie od Wlochow
nakazujacych nie znoszacym sprzeciwu glosem "Bania pane, bania pane"
(maczaj chleb) podczas jedzenia surowek
(np. salata+oliwa+sol+ewentualnie_jakies_ziolo+czasem_oce
t_winny).
--
Sabina
|