Data: 2002-03-01 07:54:41
Temat: Re: oliwa do smazenia?
Od: w...@p...com.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Wy tu się kłócicie a tu "stsal" <s...@p...onet.pl> tak mądrze
pisze:
> Oleje tłoczone na gorąco i na dodatek rafinowane składają się [...ciach
> a szkoda...] Smak może by jakiś
> miało, ale wartości odżywczych żadnych... Jak chcesz to przegrzebię
> się przez kilka książek i napiszę dokładniej.
dokładnie
dodam, że to co w czasie podgrzewania olei zimnotłoczonych i
nierafinowanych się niszczy po pierwsze jest istotą ich dobroczynności na
zimno, po drugie po pogrzaniu (a raczej spaleniu) może być szkodliwe.
--
wojma:t <w...@o...pl> gramy: 'tori amos - strange little girls'
×
you cannot leave TO: field blank
http://piksele.vege.pl/
|