Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: [opis]Udziec z indyka, czyli rady Dobrych Cioci...
Date: Wed, 28 Apr 2004 23:05:21 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: j...@p...onet.pl@nat.kabaty.2a.pl
Message-ID: <c6p67t$9c7$1@news.onet.pl>
References: <c6p2aj$k0j$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: nat.kabaty.2a.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1083186237 9607 213.25.123.147 (28 Apr 2004 21:03:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Apr 2004 21:03:57 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:199878
Ukryj nagłówki
Użytkownik "likaon" <l...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c6p2aj$k0j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Kolejne podejście do udźca z indyka.
Ćwiczenie czyni mistrza...
Mój małżonek w czasach narzeczeńskich i wczesnych małżeńskich bardzo
cierpliwie to znosił... :-)
> zostawiam czosnek do pieczenia - - oczywiście
> zgorzkniał w trakcie pieczenia - czyni mięso zbyt wytrawnym. Ja to lubię,
> moi Najbliżsi NIE!
Hmm... Musisz zmienić najbliższych? ;-)
> Teraz była sesja w jednym smaku. Żadna "perfumeria". Mięso posolone
posypane
> przyprawami (czy jak to teraz koryfeusze piszą - otulone), w środku ser
> rokpol z kilkoma rodzynkami.
Jakimi przyprawami? Może coś innego było gorzkie... taka gorczyca na
przykład...
> Nie! To nie tędy droga. Poprzednio w natłoku smaków mięso było bardziej
> szlachetne.
Są gusta i guściki...
BTW bardzo mi się podobało określenie Ewci, że to było barokowe
przyprawianie...
Ja tam wolę prostotę. (nie mylić z prostactwem ;-) )
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
http://www.jedenprocent.pl/ - Sam decyduj o 1% swoich podatków!
|