Data: 2005-09-07 01:19:46
Temat: Re: owoce morza
Od: "Arek Mytko ANTEK" <a...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agata <a...@g...com.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Arek Mytko ANTEK" <a...@W...gazeta.pl> napisał w
> wiadomości news:dfkidf$alq$1@inews.gazeta.pl...
> > Agata <a...@g...com.pl> napisał(a):
>
> > no wlasnie, a jaki sosik do tych bialych, zimnych w kieliszku? :)
> >
> > Antek
>
> ....no co TY wino chcesz mieszac ze smakiem sosu?
> :)
>
> krewetke zaatakowalbym czosnkowym majonezem jak wspomnialam choc z ceizkim
> sercem :)
> Wez kartofla ugotowanego i zmiksuj, dodaj 4 zoltka (kolejno pojednym) ciagle
> miksujac (blenderkiem takim)...i 6 zabkow czosnku......teraz dolewaj
> spokojnie i powoli nie przestajac miksowac olej..400ml.....ot mmay sos,
> ktory dosmaczmy sola i jasnym pieprzem.....a potem dla gladkosci przetrzyjmy
> przez sito.....jesli geste bardzo to dodaj troche cieplej wody :)
>
> i masz jedna z wesji ajoli
>
> albo bez szczegolnej komplikacji bierz majonez bierz czosnke i miksuj razem,
> potem dodaj siekana natke i maczaj te krewetki w sosie :)
> powatrzam...cay smak krewetek to ICH smak wzmocniony cytryna i czosnkiem...
> A moze wzmocnisz sobie tez takim zielonym sosem.....zmiksuj duzo natki z
> oliwa, czosnkiem i octem winnym czerwonym.....sola i pieprzem dosmacz i
> maczaj sobie w tym krewetki smazone KROTKO na oliwie lub masle (krewetka nie
> lubi dlugiego meczenia)
> agataw
az sie caly poslinilem :)
bede musial to wyprobowac niebawem
pozdrawiam, Antek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|