Data: 2005-09-06 22:01:19
Temat: Re: owoce morza
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Arek Mytko ANTEK" <a...@W...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:dfkidf$alq$1@inews.gazeta.pl...
> Agata <a...@g...com.pl> napisał(a):
> no wlasnie, a jaki sosik do tych bialych, zimnych w kieliszku? :)
>
> Antek
...no co TY wino chcesz mieszac ze smakiem sosu?
:)
krewetke zaatakowalbym czosnkowym majonezem jak wspomnialam choc z ceizkim
sercem :)
Wez kartofla ugotowanego i zmiksuj, dodaj 4 zoltka (kolejno pojednym) ciagle
miksujac (blenderkiem takim)...i 6 zabkow czosnku......teraz dolewaj
spokojnie i powoli nie przestajac miksowac olej..400ml.....ot mmay sos,
ktory dosmaczmy sola i jasnym pieprzem.....a potem dla gladkosci przetrzyjmy
przez sito.....jesli geste bardzo to dodaj troche cieplej wody :)
i masz jedna z wesji ajoli
albo bez szczegolnej komplikacji bierz majonez bierz czosnke i miksuj razem,
potem dodaj siekana natke i maczaj te krewetki w sosie :)
powatrzam...cay smak krewetek to ICH smak wzmocniony cytryna i czosnkiem...
A moze wzmocnisz sobie tez takim zielonym sosem.....zmiksuj duzo natki z
oliwa, czosnkiem i octem winnym czerwonym.....sola i pieprzem dosmacz i
maczaj sobie w tym krewetki smazone KROTKO na oliwie lub masle (krewetka nie
lubi dlugiego meczenia)
agataw
|