Data: 2005-11-22 07:47:17
Temat: Re: [p] jablka pieczone
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dls3fk$8cl$1@sunflower.man.poznan.pl...
> Przepis banalny, pewnie wiele osob zna, ale nie zaszkodzi przypomniec
> tym, co nie znaja, albo zapomnieli. Jest to idealny deser na zimne
> jesienne wieczory.
>
> Jablka umyc, wydrazyc gniazda nasienne (najlepiej malym nozykiem lub
> lyzeczka i uwazac, zeby nie zrobic dziury na wylot), wsypac w puste
> miejsce lyzke cukru z odrobina cynamonu, wstawic na wysmarowanej maslem
> zaroodpornej formie do piekarnika i piec ok.15 minut w temperaturze 180
> stopni. Jesc poki cieple.
Zamiast cukru należy włożyć łyżeczkę uprzednio przygotowanej żurawiny.
Doskonale się komponują do obiadu do pieczonych kaczych cycków.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|