Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tagiatelle ze szpinakiem i pomidorami [p] Re:[p] szpinak i pory w roli głónej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re:[p] szpinak i pory w roli głónej

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Sowa" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re:[p] szpinak i pory w roli głónej
Date: Sat, 19 Jun 2004 02:43:03 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: p...@p...onet.pl@karwiny.multicon.pl
Message-ID: <cb026f$g4f$1@news.onet.pl>
References: <4...@s...TO_WYTNIJ.pl>
NNTP-Posting-Host: karwiny.multicon.pl
X-Trace: news.onet.pl 1087605775 16527 81.210.11.210 (19 Jun 2004 00:42:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Jun 2004 00:42:55 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205290
Ukryj nagłówki


Użytkownik "PatryCCCja" <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:40D2E8CC.184F0825@spinacz.TO_WYTNIJ.pl...
>
Patrycja a spróbuj takie coś

Zielone wyspy smaku


- 50 gr orzeszków ziemnych solonych uprażyć, zdjąć z patelni, przestudzić,
posiekać/pokruszyć
2 młode pory, odciąć zielone części, ale bez przesady. Białe i seledynowe -
pokroić ukośnie na grube plastry (ok półtora cm) i obsmażyć na oleju wlanym
na patelnie po orzeszkach, potem dodać kapkę wody chwile poddusić pod
przykryciem aż miękkie będą w miarę.
Zdjąć z patelni do miseczki i tam hojnie skropić jasnym sosem sojowym i
olejem sezamowym, troszkę octem ryżowym i cukrem. Odstawić przykryte.
pół pęczka dużego, szpinaku oczyścić , grubo przesiekać, poddusić na oleju
zostałym z porów, pod koniec dać 2 ząbki czosnku pocięte w cieniutkie
talarki, oprószyć pieprzem i gałką muszkatołową, wymieszać z orzeszkami (ew.
dosolić jak ktoś musi mieć bardzo słone koniecznie).
Pory ułożyć na makaronie, sos z nich zostały, pieczołowicie pokapać na owe
pory, na to szpinak z orzeszkami. Nie bełtać - mają zostać takie "wyspy
smaków" mieszające się przy jedzeniu dopiero
(made in Sowie gniazdo)

Smacznego

Ja tak dziesiaj zmontowałam tartę - tyle że zalewałam ja masą
jajeczno-śmietanową.
PYCHA BYŁO!

Sowa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.06 Sowa
19.06 Kot
19.06 Sowa
19.06 Kot
19.06 Sowa
19.06 Kot
27.06 PatryCCCja
24.07 Arleta
25.07 PatryCCCja
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6