Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: paella
Date: Thu, 26 Oct 2000 18:43:30 +0200
Organization: Telezynski i Syn
Lines: 29
Message-ID: <1ej2l1b.sxl0e51ifk09eN%wlos@tele.com.pl>
References: <8t6dts$h38$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: po98.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 972578552 13985 213.76.110.98 (26 Oct 2000 16:42:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Oct 2000 16:42:32 GMT
User-Agent: MacSOUP/2.4.2 (unregistered for 215 days)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36199
Ukryj nagłówki
Monika Bacińska <m...@p...pl> wrote:
> Witam,
> Zachcialo mi sie zrobic paelle...
>
> Na (www.kuchnia.3miasto.pl/20_818.htm) znalazlam przepisa Wladyslawa Losa na
> paelle (jest tez drugi w innej wersji 16_5232 ale innego autora). Na ile
> osob sa te przepisy? (250 g ryzu / 400 g ryzu).
40 dkg. ryzu -- na 6 osob lub dwu Hiszpanow.
>
> Pytanie/prosba (do Wladyslawa?): Na co nalezy zwrocic szczegolna uwage, zeby
> nie zepsuc potrawy (chcialabym zrobic dla gosci bez proby generalnej).
Jedna z podstawowych zasad gotowania -- nie dawac nigdy gosciom tego,
czego sie wczesniej z sukcesem nie wyprobowalo.
>
> Dziekuje,
>
> :-) Monika
> P.S. A moze ktos widzial gdzies jeszcze inny przepis (chcialabym zrobic
> wersje bez owocow morza)? Wiem, ze przepisy Wladyslawa sa niedoscignione....
> ale nie wezme od pyska owocow morza niestety.
Paella ma wiele odmian, takze takie bez owocow morza. Daj krolika
ewentualnie kurczaka, ostra kielbase, wedzona szynke.
Wladyslaw
|