Data: 2004-02-29 01:26:54
Temat: Re: panele podłogowe
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >> jakie panele podłogowe do kuchni?
> > ====
> > Ceramiczne (kafle).
>
> Raczej odradzam ceramiczne. Wszystko kruche, co na nie upadnie jest
> stracone. Kiedy chce się w do kuchni wejść na bosaka, np. nocą do
> lodówki, to zimno w stopy.
====
Za to są trwałe, po 20 latach wyglądają tak samo jak nowe. Natomiast panele
od wilgoci wypaczą się i odejdą po czasie, a korek się wytrze i zohydnieje.
No i to jest kuchnia, czyli czasem się coś wyleje - jakiś wrzątek lub gorący
tłuszcz (również pryskający przy smażeniu). Trzeba również ścierać od czasu
do czsu na mokro. Dlatego preferuję w kuchni utrzymanie czystości i higieny,
czyli ceramikę, kosztem kichania z powodu zimnych pięt. Mam bambosze.
waldek
====
|