Data: 2008-12-22 09:18:19
Temat: Re: panga?
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Theli" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gilvhs$2ovi$1@opal.icpnet.pl...
> Ikselka pisze:
> > Dnia Sun, 21 Dec 2008 17:11:47 +0100, Theli napisał(a):
> >
> >> I nie rozumiem: ,,Biorąc pod uwagę, że tzw. glazura (zamarznięta woda
na
> >> wierzchu) to nawet 20 proc. wagi filetu w sklepie, razem z pangą klient
> >> kupuje do 40 proc. wody z Mekongu. (...)''
> >> No to 20 czy 40? I skad pewnosc, ze ta ,,glazura'', to woda, w ktorej
> >> ryba plywa, a nie kranowa z magazynu?
> >
> > Ta glazura to sposób na powiekszenie wagi -
>
> Wiem, nie musisz mi tlumaczyc, czym jest glazura.
> Ja, jako skromny matematyk, nie rozumiem, dlaczego z 20% robi sie nagle
40%.
No bo 20% wagi jest w jednym filecie, a pismak może dotarł do statystyk, w
których jak byk stoi, że jeden klient bierze średnio dwa filety :-)
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|