Data: 2005-04-07 10:33:25
Temat: Re: panierka a'la KFC
Od: "gwiazdooka" <g...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> no tak, tylko ze czesto bułkka nasiaka olejem i zamiast byc chrupka robi
> sie taka "zwykla", jak na schabowych. mozeliwe ze trzeba by uzyc np.
> rozgniecionych platkow kukurydzianych, ale trzeba by kupic tez takie
> zupelnie neutralne w smaku a o taki ciezko dzisiaj.
> no i kwestia tłuszczu. kazdy olej jednak pozostawia jakis posmak, a w
> fastfoodach tluszcz na jakim smaza jest zupelnie neutralny, a przynajmniej
> sprawia takie wrazenie. np. frytki: takie z mc donalda sa calkiem dobre i
> uwazam ze lepsze niz zrobione w domu na oleju albo mrozone z piekarnika.
> moze oni to poprostu na ceresie smaża, czy cos w tym stylu :P :)
ta wata z mcdonalda, którą oni nazywają frytkami jest dobra???
o rany... współczuję
pozdrawiam
|