Data: 2005-09-29 20:04:35
Temat: Re: papryka z grilla na zime-jak?
Od: Teapot <m...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 29 Sep 2005 12:07:00 +0200, "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote:
>
>U?ytkownik "gregorius" <i...@m...internetdsl.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dhgcds$lea$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> Witam
>> Chcialem zrobic sobie na zime papryke z grilla - jak ja zakonserwowac?Czy
>> macie jakies fajne przepisy - albo pomysly co do zalewy i pasteryzacji?
>> pozdrawiam
>> Greg
Ten przepis jest wprawdzie na papryke opiekana w piekarniku i
pozbawiona potem skorki, ale moze bedzie mial zastosowanie i do
papryki z grilla
1 kg papryki, 6 zabkow czosnku, 1/2 lyzeczki soli, pieprz, oliwa
Papryke (po upieczeniu i zdjeciu skorki) posypac sola i pieprzem i
razem z zabkami czosnku poukladac warstwami w sloiku.
Zalac oliwa. Sloik zamknac.Po 3-4dniach przetwor nabiera smaku.
Niestety nie wiem jak dlugo mozna to przechowywac.
Marek Cz.
|