Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: t...@g...pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasta porady
Date: 30 Jan 2006 23:50:24 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 43
Message-ID: <4...@g...pl>
References: <drm308$i31$1@news.onet.pl> <4...@g...pl>
<8575326897$20060130234235@ewcia.kloups>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1138661424 28554 213.180.130.18 (30 Jan 2006 22:50:24
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Jan 2006 22:50:24 GMT
X-Received: from unknown (HELO ?84.100.218.187?) (a...@8...100.218.187 with
plain) by smtp007.mail.ukl.yahoo.com with SMTP; 30 Jan 2006 22:50:02
-0000
X-Received: from unknown (HELO ?84.100.218.187?) (a...@8...100.218.187 with
plain) by smtp007.mail.ukl.yahoo.com with SMTP; 30 Jan 2006 22:50:02
-0000
X-Received: from unknown (HELO ?84.100.218.187?) (a...@8...100.218.187 with
plain) by smtp007.mail.ukl.yahoo.com with SMTP; 30 Jan 2006 22:50:02
-0000
X-Received: from unknown (HELO ?84.100.218.187?) (a...@8...100.218.187 with
plain) by smtp007.mail.ukl.yahoo.com with SMTP; 30 Jan 2006 22:50:02
-0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259116
Ukryj nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>Le lundi 30 janvier 2006 ŕ 23:24:26, dans <4...@g...pl> vous écriviez
:
>
>
>
>
>>Tluszcz jest nosnikiem smaku i troche szkoda go wylewac
>>(chyba, ze jest go bardzo duzo), lepiej dodac troche maki wymieszanej z
>>odrobina wody i jeszcze chwile pogotowac, maka zwiąże tluszcz.
>>
>>
>
>Ja tysz tak kiedys uwazalam ale zmienilam zdanie w stosunku do miesa
>mielonego : zostaje w nim wystarczajco tluszczu aby aromaty nie
>"uciekly". Dlatego teraz usuwam "widoczny" tluszcz (ale tysz i miesa
>nie odciskam...)
>
>Tak samo w wypadku chili con carne (jezeli robie z mielonego, a nie
>krojonego)
>
>
>
Do chili kupuje mieso, na ktorym napisano, ze ma 5% tluszczu, wiec nic
misie przy obrobce z niego nie wylewa. A jako, ze na poczatek na
patelnie wrzucam cebule do zeszklenia (w sumie nie wiem czemu, to sie
wszystko razem tak dlugo dusi, ze cebula ma czas na dojscie, pewnie
takie ciezkoprzezwyciezalne przyzwyczajenie), wiec jednak na poczatek
troche oleju kapne...
Kot, korzystajac z dobrodziejstw chinskiego nowego roku i promocji na
chinszczyzne w supermarkietach (na obiad mialam sushi, na kolacje sama
zrobilam krewetki smazone z roznosciami, a w lodowce czekaja nemy i te
takie sakiewkowate, biale pierozki, nazwa mi umknela chwilowo... To juz
na jutro, chociaz chetnie bym i teraz wsunela... badz rozsadny Kocie, o
tej porze nie nalezy jadac...)
____________________________________________________
_______
NEW Yahoo! Cars - sell your car and browse thousands of new and used cars online!
http://uk.cars.yahoo.com/
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|