Data: 2003-01-21 21:11:32
Temat: Re: pasteryzacja.
Od: "bazyli4" <b...@p...USUNTO.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MJ" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b0kcc3$skt$1@news.tpi.pl...
> A ja mam inne pytanie i pewnie nie na czasie ale może ktoś mi
pomoże.....
> Otóż, chciał bym wiedzieć jak pasteryzujecie bigos, fasolkę, gulasze..
> Potrzebuje tej informacji ponieważ często musze przygotować prowiant
na
> kilka
> dni, a nie ma tam zbytnio możliwości gotowania lub mrożenia .Dlatego
jedynym
> sensowym rozwiązaniem są .......słoiczki.
Ja w bardzo prosty sposób. Wyjmuję umyty twist, nie wyparzam i innych
hec takich czy siakich... ugotowany bigos, fasolkę czy flaki wkładam do
słoika, zakręcam, stawiam do góry dnem, jak ostygnie do lodówki na
najniższą półkę... nigdy jednak nie udało mi się... z powodu
łakomstwa... przetrzymać dłużej jak 10 dni w ten sposób.
Pzdr
Paweł
|