Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pasty jajeczne Re: pasty jajeczne

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pasty jajeczne

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!news.m
an.poznan.pl!news.astercity.net!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: Aga <A...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pasty jajeczne
Date: Wed, 19 Sep 2001 09:48:09 +0200
Organization: Alcatel Polska
Lines: 24
Message-ID: <3...@a...pl>
References: <3ba84996$1@news.vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: www.alcatel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 1000885727 10859 157.25.183.82 (19 Sep 2001 07:48:47 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Sep 2001 07:48:47 GMT
X-NNTP-Posting-Host: sejp9099.polww.alcatel.pl
X-Accept-Language: pl, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:0.9.2) Gecko/20010726
Netscape6/6.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:69656
Ukryj nagłówki

Wczoraj na kolację była pasta z jajkiem - więc podam przepis mimo, że
oprócz jajka, rybka wędzona w nią wpadła.
Jajka ugotować na twardo, wędzoną rybę (ta wczorajsza to dorsz) staranne
"oskubać" z ości i skóry, rozdrobnić.
Pokroić drobno małą cebulkę oraz jajka. Wszystkie składniki połączyć.
Tradycyjnie 'łączy" się składniki takiej pasty oliwą, ale ja dodałam
(zamiast oliwy) wyrób Winiar Jogomajo (nie za dużo - ot tyle żeby pasta
nabrała konsystencji pasty :-)). Całość dokładnie wymieszać, popieprzyć.
Jeśli ryba nie była zbyt słona można dosolić. A na koniec świeżutki
razowiec (taki z chrupiącą skórką) pokroić, posmarować "od serca" pastą,
na to pomidorek i ... mniamm

I przypomniał mi się jeszcze jeden jajeczny dodatek do kanapek - nie
jest to pasta ale jest pycha i z jajek :-).
Jajka ugotować na twardo, pokroić na kawałki. drobno posiekać ogórka
konserwowego.
Przygotować sos: 1/3 części majonezu połączyć z 2/3 części słodkiego
jogurtu naturalnego, dodać rozgnieciony ząbek czosnku, doprawić solą i
białym pieprzem. Jajka i ogórka delikatnie połączyć z sosem, na koniec
dodać szczypiorek. Odstawić do lodówki, coby się przgryzło. Zajadać ze
świeżym pieczywem.

Smacznego,Aga

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.09 Ana
19.09 Beata
19.09 ulla
19.09 Claudie
19.09 Jola L-L
19.09 Krysia Thompson
19.09 fghfgh
19.09 Irek Zablocki
19.09 Agata Solon
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?