Data: 2001-09-19 10:37:20
Temat: Re: pasty jajeczne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 19 Sep 2001 09:32:57 +0200, "Claudie"
<c...@p...onet.pl> wrote:
>Czy ma ktos moze przepisy na pasty jajeczne?
>Z gory dziekuje.
>C.
>
utwardzone jaja rozdrobnic - wybitnie w tym pomaga deczko (!!)
masla miekkiego alibo i majonezu (alibo i jedno i drugie), dodac
startego sera (jak zwykle - cheddar najlepszy) i startej lub
posiekanej cebulki.najlepiej ze szczczypiorkiem. wymieszac,
sprawdzic czego brakuje (najczesciej majonezu i soli. no i
pieprznac tez dobrze).
mozna dodac pokruszony zesmazony bopczek lub szyneczke, w
dawnych-dawnych czasach dodawalam resztke pieczeni wolowej w
kosteczke i nadziewalam jajca tym. tez dobre.
Krysia
narobilo mi sie apetytu na jaja jako pasta, a nie mam czasu...:(
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|