Data: 2012-04-02 15:46:02
Temat: Re: pasztet
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 02 Apr 2012 15:11:14 +0200, zbigniew napisał(a):
> Jak długo mogę przechowywać pasztet w lodówce, dziś był upieczony
> Z.
Lepiej zamrozić, potem dokładnie (kilka godzin w temp.pokojowej) odmrozić i
podpiec jak niżej.
Jeśli nie chcesz zamrażać, zawiń szczelnie w folię spożywczą i trzymaj w
lodówce. Za dwa-trzy dni odwiń, niech poleży ze 2h w temp. pokojowej, aby
się cały ogrzał (ogrzany równiej sie podpiecze) i podpiecz krótko w
foremce, w której go piekłeś. Podpiekanie w temperaturze 150 st, przykryty
niezbyt szczelnie folią alu, jakieś pół godziny.
--
XL wiosenna
|