Data: 2012-04-02 15:50:30
Temat: Re: pasztet
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 2 Apr 2012 17:46:02 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Mon, 02 Apr 2012 15:11:14 +0200, zbigniew napisał(a):
>
>> Jak długo mogę przechowywać pasztet w lodówce, dziś był upieczony
>> Z.
>
> Lepiej zamrozić, potem dokładnie (kilka godzin w temp.pokojowej) odmrozić i
> podpiec jak niżej.
>
> Jeśli nie chcesz zamrażać, zawiń szczelnie w folię spożywczą i trzymaj w
> lodówce. Za dwa-trzy dni odwiń, niech poleży ze 2h w temp. pokojowej, aby
> się cały ogrzał (ogrzany równiej sie podpiecze) i podpiecz krótko w
> foremce, w której go piekłeś. Podpiekanie w temperaturze 150 st, przykryty
> niezbyt szczelnie folią alu, jakieś pół godziny.
...a moze dłużej - w każdym razie do momentu "gorącego syczenia" zawartości
foremki.
--
XL wiosenna
|