Data: 2005-07-07 09:28:04
Temat: Re: pasztet z gęsi - taki twardszy, - jak?
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Irro wrote:
>Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
>news:42CCDECE.6080705@gazeta.pl...
>
>
>>Prawdopodobnie bylo to foie gras,
>>
>>
>
>..jakiś przepis sprawdzony?
>
>
>
Najpierw trzeba kupic otluszczona gesia watrobe, co jest w Polsce
niemozliwe. Chyba. Pozniej nalezy usunac z niej zyly, posolic,
popieprzyc, mozna skropic porto, mozna w platy watroby zwinac trufle.
Ulozyc ciasno w naczyniu zaroodpornym, wtawic je do drugiego,
wypelnionego do polowy woda, wstawic na 40 minut do piekarnika na 180
stopni. Wjac z piekarnika, przycisnac deseczka, obciazyc, zostawic do
wystudzenia, wlozyc do lodowki. Zebrac zakrzepniety tluszcz, rozpuscic w
rondelku, zalac nim pasztet, znow do lodowki. Gotowe.
Tylko skad Ty wezmiesz otluszczona gesia watrobe ????
Kot
--
Dodawaj ZA DARMO ogłoszenia do Aaaby.pl i Gazety Stołecznej: Dla dziecka, Fotografia,
Hobby, Książki, Odzież, RTV i AGD, Meble, Telefony
http://www.aaaby.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|