Data: 2006-01-29 12:16:13
Temat: Re: patelnia do smażenia bez tłuszczu
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 29 janvier 2006 ŕ 13:07:41, dans <drib5t$pt1$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Witam serdecznie,
> czy znacie patelnie, na których można n a p r a w d ę smażyć bez tłuszczu?
> Producenci często reklamują tak swoje produkty, ale nie zawsze jest to
> zgodne z prawdą.
> Polećcie mi proszę jakąś, na której mogłabym usmażyć kotlety wege całkowicie
> bez tłuszczu. W tym momencie to dla mnie abstrakcja - są tłuste jak pączki
> :(
Patelnie teflonowe.
Problem w tym ze nie wszystkie produkty mozna usmazyc bez tluszczu. I
to nie zalezy od patelni.
Dobrze sie zmaza bez tluszczu produkty ktore juz same w sobie troche
tluszczu zawieraja. Natomiast te ktore "wlasnego tluszczu" nie
posiadaja nalezy przed smazeniem lekko posmarowac np. olejem. I smazyc
na dobrze rozgrzanej patelni, teflonowej (i nie porysowanej, bo
inaczej klapa).
Ewcia
--
Niesz
|