Data: 2000-04-05 20:18:24
Temat: Re: patelnie i garnki .......
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote in message <1e8myq9.mt30dfr6fmioN%wlos@tele.com.pl>...
>Andrzej Bienias <a...@u...net> wrote:
>
>> "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
>> news:1e8ltlz.ug54tx1vkc2huN%wlos@tele.com.pl...
>>
>> > Ewa Anna Pawlik-Bowman <e...@s...com> wrote:
>>
>> [...]
>> > smaku. Garnkow zeliwnych tez raczej nie uzywac, gdy trzeba przestregac
>> > dokladnego czasu gotowania, wtedy najlepsze sa garnki miedziane,
uzywane
>> > chetnie przez profesjonalnych kucharzy.
>>
>> Sa miedziane rowniez od wewnarz, czy tylko warstwa zewnetrzna?
>>
>> AFAIK, sa jakies normy (w Polsce), ze do przetworstwa zywnosci
>> nie mozna uzywac urzadzen, w ktorych miedz moglaby sie stykac z
>> zywnoscia.
>
>Garnki miedziane sa pobielane, czyli pokryte od wewnatrz powloka cynowa.
>
>Wladyslaw
Kiedys byla to cyganska specjalnosc...
F.
|