Data: 2000-04-05 20:11:22
Temat: Re: patelnie i garnki .......
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Andrzej Bienias <a...@u...net> wrote:
> "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
> news:1e8ltlz.ug54tx1vkc2huN%wlos@tele.com.pl...
>
> > Ewa Anna Pawlik-Bowman <e...@s...com> wrote:
>
> [...]
> > smaku. Garnkow zeliwnych tez raczej nie uzywac, gdy trzeba przestregac
> > dokladnego czasu gotowania, wtedy najlepsze sa garnki miedziane, uzywane
> > chetnie przez profesjonalnych kucharzy.
>
> Sa miedziane rowniez od wewnarz, czy tylko warstwa zewnetrzna?
>
> AFAIK, sa jakies normy (w Polsce), ze do przetworstwa zywnosci
> nie mozna uzywac urzadzen, w ktorych miedz moglaby sie stykac z
> zywnoscia.
Garnki miedziane sa pobielane, czyli pokryte od wewnatrz powloka cynowa.
Wladyslaw
|