Data: 2000-04-05 07:12:17
Temat: Re: patelnie i garnki .......
Od: "Andrzej Bienias" <a...@u...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1e8ltlz.ug54tx1vkc2huN%wlos@tele.com.pl...
> Ewa Anna Pawlik-Bowman <e...@s...com> wrote:
[...]
> smaku. Garnkow zeliwnych tez raczej nie uzywac, gdy trzeba przestregac
> dokladnego czasu gotowania, wtedy najlepsze sa garnki miedziane, uzywane
> chetnie przez profesjonalnych kucharzy.
Sa miedziane rowniez od wewnarz, czy tylko warstwa zewnetrzna?
AFAIK, sa jakies normy (w Polsce), ze do przetworstwa zywnosci
nie mozna uzywac urzadzen, w ktorych miedz moglaby sie stykac z
zywnoscia.
[...]
> Wladyslaw
Pozdrawiam,
Andrzej
|