Data: 2007-02-08 13:01:29
Temat: Re: pęka biała kiełbasa
Od: "maf" <n...@n...tpi.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dwaKa" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:eqf0s7$6h0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> w jaki sposób , można temu zapobiec, w czasie gotowania ?
> Pozdrawiam
> dwaKa
Bo bialej kielbasy sie nie gotuje tylko parzy.
Zreszta w sklepach wystepuje pod nazwami "biala surowa", "biala parzona".
Surowa biala wrzucasz do wrzatku i pilnujesz, zeby woda sie nie zagotowala,
tzn w momencie jak ma sie zagotowac to wylaczasz gaz. W tej wodzie ma zostac
az do ostygniecia. /Chyba, ze zaraz do konsumpcji, to trzeba odczekac, az
sie "zaparzy"./
Pozdrawiam
MarekF
|