Data: 2004-06-17 10:37:07
Temat: Re: peklowanie
Od: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Użytkownik "Sławek" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:04c1.00001493.40d14d01@newsgate.onet.pl...
> ile soli peklujacej dać najlepiej na 1 litr wody, czy dodajecie jeszcze
jakieś
> przyprawy , ile trzymacie mięso w zalewie, Mięso ma być przeznaczone do
wędzenia
Nie na litr tylko na 1 kg mięsa. 200-220 g na 10 kg mięsa. Wody tyle żeby
mięso było całkowicie przykryte solanką.
A przyprawy to ziele angielskie, liść laurowy i czosnek. Kiedy będziesz
wędził (skąd jesteś)?
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
|