Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia peklowanie Re: peklowanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: peklowanie

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate1.onet.pl!niusy
.onet.pl
From: "kogutek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: peklowanie
Date: Tue, 22 Dec 2009 12:14:38 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 30
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <7...@n...onet.pl>
References: <hgq4nl$pdi$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1261480479 8156 213.180.130.17 (22 Dec 2009 11:14:39 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 22 Dec 2009 11:14:39 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 10.174.28.56
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201
Firefox/3.5.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:326156
Ukryj nagłówki

> Użytkownik "kogutek" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:7b19.000001d6.4b2b77ba@newsgate.onet.pl...
> > A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to
> > strata
> > surowca i aromatu. Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć
> > wędzarnię
> > jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
> > wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
> > przechodzi do
> > wody.
> Też standardowo nie parzę, a tym bardziej nie gotuje i jest ok. Pod koniec
> wędzenia podkładam trochę więcej ognia i to wystarcza. Po ostatnim sobotnim
> wędzeniu parzyłem baleron, bo zimno było i chyba za mało dostał ognia.
> Nistety to parzenie spowodowało znaczną utratę smaku i aromatu. Więcej tego
> błędu nie popełnię.
>
> --
> Pozdrawiam
>
> Tomasz
>
>
Dołóż do wędzarni dwa elektroniczne termometry. Takie co sondę mają na kabelku.
Nazywa się to termometr tablicowy. Kosztuje od 50 zł za sztukę. Jednym zmierzysz
temperaturę w wędzarni a drugi wbijesz w mięso i będziesz wiedział ile ma w
środku. Jakie temperatury w czasie parzenia w wędzarni utrzymuję napisałem
wcześniej.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.12 Tomasz O.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6