Data: 2004-09-06 07:50:58
Temat: Re: pesto
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <ch9ctc$ft2$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Gusiek" <a...@W...onet.pl> wrote:
> Użytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> napisał w wiadomo?ci
> news:ch95go$coo$1@pippin.nask.net.pl...
> > pare razy widzialem to w sklepie i zastanawialem sie do czego sie uzywa
> ...
> > moglibyscie podpowiedziec?
>
> Masz na my?li pesto? Sklepowe jest bez smaku, zrób sam ze ?wieżej bazylii i
> używaj do spaghetti np. :)
Mam wręcz przeciwny pogląd. W domu w Polsce nigdy się nie zrobi pesto
takiej jakości jak dobre oryginalne włoskie ze sklepu. M.in. dlatego, że
u nas nie ma szans wyrosnąć taka dobra bazylia jak na południu.
Władysław
|