Data: 2001-05-08 19:04:46
Temat: Re: petits oignons blancs (cebulki)
Od: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon)
Pokaż wszystkie nagłówki
<n...@y...com> wrote:
>No i teraz mam szczypiorek jak rowniez sporo (500 g) malych bialych cebulek z
>ktorymi nie wiem co zrobic. Francuzi zazwyczaj marynuja je w occie na sposob
>korniszonow, ale niespecjalnie to lubie.
>Czy ktos ma jekis przepis w ktorm moglabym te cebulki wykorzystac ?
>
Sluchaj,
mozesz zamarynowac ale to IMHO szkoda. Uwielbiam dodac kilka takich cebolek
do duszenia miesa albo do gotowania ziemiakow czy zup.
Nie wiem dokladnie jakich rozmiarow jest ta cebulka ale jesli to sa takie
male jak te spotykane w marynatach to bardzo smacznie wychodza gdy sie je w
calosci wlosy do zawijanych zrazow (do srodka i owinie mieskiem)
Generalnie takie male cebulki nadaja sie wszedzie tam gdzie uzywa sie
normalnej wielkosci cebuli pokrojonej mniej lub ardziej drobno. Polecam.
Pozdrawiam.
Lechu
--
_ _
| | ___ ___| |__ _ _ Leszek(Lechu) Marmon
| | / _ \/ __| '_ \| | | | l...@S...PRECZ.ii.uj.edu.pl
| |__| __/ (__| | | | |_| | http://www.ii.uj.edu.pl/~lechu
|_____\___|\___|_| |_|\__,_| ICQ UIN: 59825820
|