Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: b...@d...com.pl (Herbatka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: piec tandoor
Date: 26 Aug 2000 10:16:07 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 25
Message-ID: <000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 967277767 30674 213.180.128.22 (26 Aug 2000 08:16:07 GMT)
X-Complaints-To: n...@n...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Aug 2000 08:16:07 GMT
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:32883
Ukryj nagłówki
-----Original Message-----
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 25 sierpnia 2000 18:30
Subject: Re: piec tandoor
>Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
>temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
>pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
>Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
>ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
>do pieczenia podplomykow.
>Magdalena Bassett
No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
Herbatka
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
|