Data: 2000-08-26 08:16:07
Temat: Re: piec tandoor
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
-----Original Message-----
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 25 sierpnia 2000 18:30
Subject: Re: piec tandoor
>Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
>temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
>pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
>Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
>ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
>do pieczenia podplomykow.
>Magdalena Bassett
No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
Herbatka
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
|