« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-08-26 08:16:07
Temat: Re: piec tandoor
-----Original Message-----
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 25 sierpnia 2000 18:30
Subject: Re: piec tandoor
>Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
>temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
>pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
>Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
>ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
>do pieczenia podplomykow.
>Magdalena Bassett
No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
Herbatka
--
Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-08-26 22:57:19
Temat: Re: piec tandoorPamietaj tylko o najwazniejszej zasadzie, rowniez przy ceglach czy
plytach szamotowych: nie wolno pozwolic, zeby kropla jakiegokolwiek
plynu na nie upadla, gdy sa gorace, bo pekna.
Ja zawsze popieram eksperymentowanie - najwyzej nie wyjdzie. A jak
wyjdzie, to jak wygrana na loterii. W ten sposob wymyslilam sobie
wedzenie kur w woku z przykrywa, w malej kuchni w malym mieszkaniu, i
nie zasmrodzilam mieszkania, a kury byly fantastyczne, do dzis je robie
przynajmniej raz na rok.
Magdalena Bassett
Herbatka wrote:
>
> -----Original Message-----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 25 sierpnia 2000 18:30
> Subject: Re: piec tandoor
>
> >Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
> >temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
> >pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
> >Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
> >ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
> >do pieczenia podplomykow.
> >Magdalena Bassett
>
> No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
> tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
> sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
> Herbatka
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-27 18:14:54
Temat: Re: piec tandoorCzesc,
jesli cie cierpliwosc zawiedzie, to mozesz upiec naan pod grilem an
kuchence.
Slyszalam o barbecue z kominem w ksztalcie pieca tandoor, i ponoc mieso i
chleb pieczone tam smakuja wspaniale.
Natomiast wszystkie tandoor piece w londynskich restauracjach moga byc tylko
elektryczne, nie na wegiel.
"Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message
news:000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea...
>
>
> -----Original Message-----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 25 sierpnia 2000 18:30
> Subject: Re: piec tandoor
>
>
> >Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
> >temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
> >pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
> >Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
> >ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
> >do pieczenia podplomykow.
> >Magdalena Bassett
>
>
> No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
> tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
> sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
> Herbatka
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-27 18:27:02
Temat: Re: piec tandoorznalazlam strone z opisem jak zbudowac swoj wlasny piec tandoor,wyglada
obiecujaco:
http://www.geocities.com/TheTropics/Island/3012/page
2.htm
Iza
"Herbatka" <b...@d...com.pl> wrote in message
news:000c01c00f35$cec56460$8c0ba0d4@tea...
>
>
> -----Original Message-----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: p...@n...pl <p...@n...pl>
> Date: 25 sierpnia 2000 18:30
> Subject: Re: piec tandoor
>
>
> >Pomysl z glinianym naczyniem jest dobry. Napewno rozgrzeje sie do
> >temperatury pieca, zabierze to z godzine. Ja mam plyte szamotowa do
> >pieczenia pizzy, i te wstawiam do pieca na godzine przed pieczeniem.
> >Osiaga sie wtedy niebianski spod. A gdybys wstawila taka donice w
> >ksztalcie miski (nie moze miec polewy), to wnetrze tej miski moze sluzyc
> >do pieczenia podplomykow.
> >Magdalena Bassett
>
>
> No wlasnie te placki indyjskie to w gruncie rzeczy takie podplomyki byly,
> tylko np. z razowej maki albo z odrobina serka koziego w srodku. Chyba
> sprobuje jednak tego glinianego naczynia. Dzieki za wsparcie moralne :-)
> Herbatka
>
> --
> Chcesz otrzymywac newsy poczta elektroniczna ? Sprawdz
http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-08-28 08:17:55
Temat: Re: piec tandoorUżytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> wyjdzie, to jak wygrana na loterii. W ten sposob wymyslilam sobie
> wedzenie kur w woku z przykrywa, w malej kuchni w malym mieszkaniu, i
> nie zasmrodzilam mieszkania, a kury byly fantastyczne, do dzis je robie
> przynajmniej raz na rok.
> Magdalena Bassett
>
No i? To koniec? A metoda?
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |