Data: 2003-04-04 15:39:14
Temat: Re: pieczeń w cieście
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:b6k6qa$ud2$1@srv.cyf-kr.edu.pl,
Monika Janowiak <m...@p...krakow.pl> a écrit:
> poszukuję przepisu na jakieś mięsko, pieczeń, zawiniętą i pieczoną w
> cieście. Kilka razy widziałam takie cudo na zdjęciach i chciałabym
> spróbować w święta. Zastanawiam się tylko jakie mięso? Jakie ciasto?
> jak długo do piec, i jakie potem jest w środku? i czy aby nie
> blade....? pomóżcie :) pliss
Czesc
Nigdy nie robilam, ale technika ogolnie jest taka :
Pieczen wieprzowa : mieso podpiec przez godzine, potem owinac kruchym
ciastem (bez cukru oczywiscie), mieso musi sie troche ostudzic, jakies
20 minut, posmarowac jajkiem i dopiec, powiedzmy, 40 min. W ciescie
zrobic otwor.
Pieczen wolowa / krwista typu rostbeef : owinac mieso w ciasto
francuskie, piec 20-30 min. i juz.
Ewcia
--
Niesz !
|