Data: 2003-04-04 16:55:46
Temat: Re: pieczeń w cieście
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:b6k8rl$fsi$1@tem.asynchrone.net,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> a écrit:
>
> Nigdy nie robilam, ale technika ogolnie jest taka :
> Pieczen wieprzowa : mieso podpiec przez godzine, potem owinac kruchym
> ciastem (bez cukru oczywiscie), mieso musi sie troche ostudzic, jakies
> 20 minut, posmarowac jajkiem i dopiec, powiedzmy, 40 min. W ciescie
> zrobic otwor.
Aha, zapomnialam dodac : nakryc calosc kawalkiem folii aluminiowej zeby
sie nie przypalilo. Folie zdjac 15 mn. przed koncem pieczenia, zeby
ciasto sie zrumienilo
Ewcia
--
Niesz !
|