Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
ews-xxxfer.readnews.com!news-out.readnews.com!spool-big1.readnews.com!not-for-m
ail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pieczenie ziemniakow
Date: Sun, 19 Feb 2006 23:24:47 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <4...@4...com>
References: <e...@4...com>
<1...@n...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 34
NNTP-Posting-Host: 36395b7d.reader.corenews.com
X-Trace: DXC=Ei@]13ebJ<WI2?Bho^akPX`hRICh7WHaW==cYh3R;@b^ade\R@1W^0VnLTF24^:h^P`;@En6
1<HAVQO8\QbahcN]
X-Complaints-To: a...@c...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:260704
Ukryj nagłówki
On 19 Feb 2006 14:56:08 +0100, "qd"
<k...@p...onet.pl> wrote:
>>
>>
>> Folia lub szklo powinno byc niezle pomazane olejem czy czyms tam
>> tlustym. tak samo ziemniaki - ja wrzucam do torbki foliowej olej,
>> do tego kartofle pociete w cokolwiek, dobrze tym woreczkiem
>> podrzucam, macham i mietosze kartofle, potem wysypuje na blache i
>> posypuje czym mi sie podoba. na pewno kminkiem, bo my jestesmy
>> kminkozercy, czosnkiem, ziolami i piekarnik tak na jakies 180
>> stopni. Poza tym "rozpedzam" te kawalki kartoflane w mikrofali -
>> wtedy piekarnik bardziej goracy i krocej calosc trwa.
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Opisz moze te pod majonezem? Tak smakowicie sie wizualizuja?
>qd
To prostota nad prostotami!
Prawie ugotowane kartofle, obrane, pokrojone w grube plastry,
ulozone w jakims tam naczyniu tak na poltorej warstwy (rozumie to
kto? :P ), na to warstwa majonezu, taka dosc cienka ale nie
przesadnie, i zapieczone to, az majonez sie zbrazowi. Minusem dla
mnie bylo troche oleju na spodzie, wiec tej spodniej
prawie-warstwy nie jadlam.
a moja kuzynka piekla swietnego kurczaka - pomazanego wlasnie
majonezem.
Pierz, co lubi proste jedzenie
K.T. - starannie opakowana
|