Data: 2006-07-08 20:57:19
Temat: Re: pieczony boczek
Od: "Gruby" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czerska wrote:
> proszę o jakiś sprawdzony przepis na pieczony boczek, ew. informacje i
> jakieś przepisy dot. potraw z boczku.
>
> za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna
>
> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (koleżanka przywiozła nie wiem
> po co:) i zostawiła, szkoda żeby sie zmarnował.
sól, pieprz, czosnek i tym wszystkim natrzec dokładnie.. zostawić na
dwie doby w lodówce.. potem pokroic na skwarki, np do jajecznicy..
bo z takie go małego kawałka to pieczeni bedzie tyle co dla kota..:-))
a jak większy kawałek sie trafi, to jak wyzej tylko dac duzo soku z
cytryny (przed natarciem przyprawami) i wtedy do pieczenia..
--
gruby
żeby mi sie tak chciało, jak mi sie nie chce..
|