Data: 2006-07-08 09:41:12
Temat: Re: pieczony boczek
Od: Laik <e...@m...pl.wywal.to>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć Panslavista
Sat, 8 Jul 2006 10:53:57 +0200 napisałeś:
>> dodam ze mam ok 0,75 kg surowego boczku (
> Najlepiej natrzeć solą. pieprzem, papryką ostrą i majerankiem, dać mu
> poleżeć w chłodziarce ze dwa dni, piec mozna w brytwannie w piekarniku lub
> nawet w rondlu na gazie z podkładką, aby się nie przypalił. Po wystygnięciu
> schłodzić w chłodziarce, aby stężał.
> Można piec w folii alu.
jak sie da, to warto zrolowac, w srodek sypiac przypraw i ziol wg wlasnego
uznania. folie alu tez polecam.
--
Laik
Obok wychowania patriotycznego od przyszlego roku szkolnego zostanie
wprowadzony nowy przedmiot: praktyczne rozpoznawanie braci Kaczynskich.
|