Data: 2002-12-29 15:16:40
Temat: Re: piekarnik
Od: "Vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie
i
> mieso bylo wysuszone.
>
> --
> Ula Piekutowska
>
termoobieg to taka podróbka konwekcji w piecach profesjonalnych, czyli
doprowadzenia do optymalnego rozkładu temperatury (jak w piecach chlebowych
:) Najczęsciej wentylator miesza tylko rozgrzane powietrze, co faktycznie
wysusza i chyba można sobie darować - jakoś nie zauwazyłem sensu w tkaim
urządzeniu, może jest trochę szybciej. Lepsze kuchenki wciągaja powietrze,
podgrzewają i wypuszczają podgrzane - to już działa lepiej. Ja stosunkowo
wiele rzeczy robię na termoobiegu, szybciej i mniejsze temperatury -
oczywiście każda potrawa w kuchenkach elektrycznych się wysusza, więc trzeba
grzać pod przykryciem albo polewać albo np. owinąć słoniną.
V.
|