Data: 2003-11-05 07:46:39
Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>Witam Szanownych Grupowiczow :)
>
>Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za
>cholere
>nie dostane bialego sera.. nigdzie.
>A na mysl o pierozkach robi mi sie slabo i
>migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic
>w tak
>dramatycznej sytuacji ?
>Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
a gdzie mieszkasz? nie ma u was cottage cheese, czyli serka farmerskiego w
pudelkach, czyli to co w Szwecji nazywaja keso? to, co wyglada jak
styropian w smietanie:))) Po odcedzeniu plynu na sitku twarozek ten nadaje
sie do pierozkow, wyprobowane.
Serek ricotta tez sie nadaje, ale on jest malo zdecydowany w smaku. Sernik
wychodzi z niego bardzo delikatny.
Ostatecznie mozna samemu zrobic twarozek, dokladne przepisy byly
dyskutowane tutaj jakis czas temu
>pozdrawiam niecierpliwie...
>
>necach
pozdrawiam tez, jeszcze z zapasem polskiego twarozku w zamrazarce:)
Agnieszka
DBDG
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
|