Data: 2003-11-05 18:24:36
Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "WMA" <w...@t...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W Szwecji to jednak lepiej robic twarozek z filu, keso nie ma w sobie tej
kwaskowatosci niezbedenej w ruskich pierogach. Wyprobowane
Wacek
"Agnieszka Szalewska" <A...@m...umu.se> skrev i
meddelandet news:5.2.0.9.1.20031105083851.043a83a0@molbiol.umu.s
e...
>
> >Witam Szanownych Grupowiczow :)
> >
> >Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za
> >cholere
> >nie dostane bialego sera.. nigdzie.
> >A na mysl o pierozkach robi mi sie slabo i
> >migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic
> >w tak
> >dramatycznej sytuacji ?
> >Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
>
> a gdzie mieszkasz? nie ma u was cottage cheese, czyli serka farmerskiego w
> pudelkach, czyli to co w Szwecji nazywaja keso? to, co wyglada jak
> styropian w smietanie:))) Po odcedzeniu plynu na sitku twarozek ten nadaje
> sie do pierozkow, wyprobowane.
> Serek ricotta tez sie nadaje, ale on jest malo zdecydowany w smaku. Sernik
> wychodzi z niego bardzo delikatny.
>
> Ostatecznie mozna samemu zrobic twarozek, dokladne przepisy byly
> dyskutowane tutaj jakis czas temu
>
>
> >pozdrawiam niecierpliwie...
> >
> >necach
> pozdrawiam tez, jeszcze z zapasem polskiego twarozku w zamrazarce:)
>
> Agnieszka
> DBDG
>
> --
> Zaloz prywatne forum:
> http://forum.onet.pl
>
|