Reply-To: "@nn" <ann@post>
From: "@nn" <ann@post>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <djtcpm$ffi$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: pierogi z suszonymi śliwkami
Date: Sat, 29 Oct 2005 21:56:28 +0200
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
NNTP-Posting-Host: 82.177.202.164
Message-ID: <4363d38a$1@news.home.net.pl>
X-Trace: news.home.net.pl 1130615690 82.177.202.164 (29 Oct 2005 21:54:50 +0200)
Organization: home.pl news server
X-Authenticated-User: j...@p...pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.home.net
.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251411
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kosu" <k...@b...epf.pl> napisał w wiadomości
news:djtcpm$ffi$1@inews.gazeta.pl...
> Dziś po raz pierwszy w życiu jadłem pierogi z suszonymi śliwkami i
> muszę przyznać, że są świetne. Oczywiście zamierzam się nimi raczyć w
> domu :)
>
> Suszone śliwki są jednak troszkę twarde i oczywiście przed gotowanie
> trzeba je namoczyć. Z tego co czytałem, ludzie najcześciej po prostu
> moczą w wodzie, ale pomyślałem, że mleko mogłoby nadać ciekawszego
> smaku i troszkę innej konsystencji.
>
> Ktoś gotuje takie pierogi często i mógłby się jakoś ustosunkować? :)
> Nie mam dziś produktów i czasu, żeby spróbować :/
Ja gotuję takie pierogi na Wigilię. Co do śliwek - moczę je przez noc w
wodzie, potem odcedzam, posypuję cukrem i cynamonem, pakuję w pierogi.
Po ugotowaniu polewam masłem, ew. posypuję cukrem pudrem i cynamonem (a
co? lubię to sypię :PP) Ot, cała filozofia :)
Ania
--
***********e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ***********
******************** www.madej.master.pl ********************
Seks jest jedną z dziewięciu rzeczy potrzebnych do reinkarnacji,
pozostałe osiem nie ma znaczenia.
|