Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.internetia.pl!not-for-mail
From: "Kefir \(P.L.\)" <k...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pierś kurczęcia
Date: Wed, 3 Jan 2001 00:25:11 +0100
Organization: InterNetia Telekom
Lines: 27
Message-ID: <92to15$v11$1@news.internetia.pl>
References: <92kmbl$s8u$2@news.tpi.pl> <92m0k0$oo$1@news.internetia.pl>
<3...@t...pl>
NNTP-Posting-Host: as1-250.leczna.dialup.inetia.pl
X-Trace: news.internetia.pl 978477925 31777 195.114.188.250 (2 Jan 2001 23:25:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Jan 2001 23:25:25 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39877
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Mucha" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:3A51CC4D.41434362@tigana.pl...
>
> > "Potrzeba nam:piers indyka, lub z kurczaka(ilosc zalezna od liczby osob)
> > np.0,5 kg,białe,wytrawne wino,>puszka(duza) ananasow w
kostce,czosnek(jak
> > kto lubi),ocet winny(dobry),lub sok z 1 cytryny,curry,imbir,ziola do
> > drobiu,albo prowansalskie,przyprawa chinska 5 smakow,papryka
> > ostra,wegeta,sol,olej i maslo.
> >
> Wg mnie to moznaby jeszcze troszku miodu dodac. Slodko-kwasne rzeczy
> lubia miod.
> W mojej wersji kurczaka dokladam jeszcze papryke (po 1 zielonej i
> czerwonej, pokrojonej w kostke),
> smazona, ale tak zeby chrupala w zebach i ew. marchewke (w drobne
> slupki), smazona.
> Calosc jest rzeczywiscie super, jak sie ma dobry ryz, to mozna to podac
> z paleczkami i siu....
> Zreszta na Sylwestra zmajstrowalem takiego kurczaczka. Pycha.
>
> Mucher
Wg mnie papryka i marchewka zupelnie nie pasuja do tej potrawy. Raz, ze
kolorystycznie, a dwa smakowo.
|