Data: 2001-01-02 23:25:11
Temat: Re: pierś kurczęcia
Od: "Kefir \(P.L.\)" <k...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Mucha" <m...@t...pl> napisał w wiadomości
news:3A51CC4D.41434362@tigana.pl...
>
> > "Potrzeba nam:piers indyka, lub z kurczaka(ilosc zalezna od liczby osob)
> > np.0,5 kg,białe,wytrawne wino,>puszka(duza) ananasow w
kostce,czosnek(jak
> > kto lubi),ocet winny(dobry),lub sok z 1 cytryny,curry,imbir,ziola do
> > drobiu,albo prowansalskie,przyprawa chinska 5 smakow,papryka
> > ostra,wegeta,sol,olej i maslo.
> >
> Wg mnie to moznaby jeszcze troszku miodu dodac. Slodko-kwasne rzeczy
> lubia miod.
> W mojej wersji kurczaka dokladam jeszcze papryke (po 1 zielonej i
> czerwonej, pokrojonej w kostke),
> smazona, ale tak zeby chrupala w zebach i ew. marchewke (w drobne
> slupki), smazona.
> Calosc jest rzeczywiscie super, jak sie ma dobry ryz, to mozna to podac
> z paleczkami i siu....
> Zreszta na Sylwestra zmajstrowalem takiego kurczaczka. Pycha.
>
> Mucher
Wg mnie papryka i marchewka zupelnie nie pasuja do tej potrawy. Raz, ze
kolorystycznie, a dwa smakowo.
|