Data: 2008-01-30 18:07:05
Temat: Re: piersi z kurczaka.
Od: "Stryjenka" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja też bym chciała...
Mogę prosić?
Użytkownik "Bożena" <n...@g...com> napisał w wiadomości
news:fnvhec$73v$1@news.onet.pl...
> "Ollla" wrote in message news:fnsvp8$8le$1@news.onet.pl...
> > Witam :)
> >
> > Moi drodzy. :-) Wymyśliłam sobie, że w niedzielę na obid 15-osobowy
podam
> > pieczone piersi z kurczaka. I w zwiazku z tym mam krodkie pytanko, do
> > jakiej temperatury należy rozgrzac piekarnik i ile je piec , żeby nie
były
> > suche ? Myślicie, że 200 stopni i 30 minut bedzie ok ?
> > I czy lepiej piec je w zamknietym, czy otwartym naczyniu ? No i dodatki,
> > sół troszke pieprzu i ew, troche skórki z cytryny, czy moze macie jakieś
> > inne propozycje ? :-))
>
>
> Proponuję zrobić piersi nadziewane sliwkami i masłem i owinięte boczkiem,
a
> potem pieczone w piwie ze śliwkami suszonymi. Można je pozawijać
wcześniej,
> a potem tylko upiec. Nie mają prawa wyjść suche. Do tego najlepiej pasuje
> puszyste puree ziemniaczane.
> Jeśli jesteś zainteresowana to moge podać szczegółowy przepis.
>
> Bożenka z Wilna :)
> słoneczna miodzio dziewczyna
> Strona grupowa - http://kuchenna.prv.pl
>
>
|