Data: 2001-03-29 13:05:56
Temat: Re: pilne
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 29 Mar 2001 14:36:30 +0200, "Joanna Wysocka"
<m...@p...promail.pl> wrote:
>Poradzcie,
>czy moge zrobic lazanie, tzn. do konca ze wszystkim + szpinak i zapiec, i
>podac ją dopiero nastepnego dnia?
>Tzn, czy taka odgrzewana bedzie dobra? Nie rozpaprze sie? Nie uschnie?
>Przygotowanie wymaga czasu, a ja chce podac ją gosciom i mam jeszcze duzo
>innych rzeczy do zrobienia.
>No wiec jak, moge zrobic dzien wczesniej i wstawic do lodówki?
>Joanna
>
wyschnac to to bedzie chcialo, i przy odgrzewaniu tez i jeszcze
bardziej. Poniewaz od czasu do czasu zdaza mi sie zrobic az tyle,
ze zostaje, mam pod reka sok pomidorowy albo paste pom plus woda,
alko pociachane pomidory w zalewie. Jak juz jest do wstawienia na
nowo do pieca (na ten drugi dzien), podlej podgrzanym dodatkowym
sosem, przykryj folia, zapiecz, odkryj na ostatnie pare minut.
Wszystko na oko.
Krysia
P.S. Odrzewane jest bardzo dobre. Moje mniejsze dziecko (ktore,
nota bene, jest o glowe wyzsze ode mnie...) potrafi to wpychac w
siebie na sniadanie i mowi, ze lepsze odgrzewane...
K.T. - starannie opakowana
|